Contact

Neem vrijblijvend contact met ons op: voor vragen, of mogelijkheden voor trainingen en cursussen

Heeft u vragen over het Beleidslab, een van onze cursussen of trainingen, of wilt u informeren naar de mogelijkheden?

Neem contact op met Quirine van Eeden, projectontwikkelaar bij Waag.

Waag | Technology & Society

Bezoekadres
Nieuwmarkt 4
1012 CR Amsterdam

Postadres
Sint Antoniesbreestraat 69
1011 HB Amsterdam
tel. +31 (0)20 5579898

Wie?

Socrates Schouten

Socrates Schouten is hoofd van het Commons Lab bij Waag. Hij onderzoekt innovatieve ontwikkelingen op het kruispunt van digitalisering, democratisering en duurzaamheid. Vraagstukken waar hij zich over buigt variëren van circulaire economie en energietransitie tot zelforganisaties en bestuurlijke ethiek. Hij werkt samen met gemeenten en middenbestuur, maar ook met ruimtelijk ontwerpers en digitale ontwikkelaars. Hij studeerde milieuwetenschappen aan de Technische Universiteit Delft en de Universiteit Leiden.

Sander van der Waal

Sander van der Waal leidt het Future Internet Lab bij Waag. Dit lab heeft als missie menselijke waarden centraal te zetten bij de manieren waarop technologie en data worden ontworpen en uitgerold over de maatschappij. Dat doen we op basis van de kernwaarden van Waag: open, fair & inclusive. Sander heeft informatica en filosofie gestudeerd in Amsterdam. Hij heeft ruime ervaring met open-source softwareontwikkeling, data-infrastructuren, open data en open kennis.

Job Spierings

Job Spierings is Head of Programme van team Code bij Waag. Team Code werkt aan sensortechnologie voor de directe leefomgeving (Smart Citizens Lab), het democratiseren van techniek die het menselijk vermogen tot begrijpen, controleren en beïnvloeden overstijgt (Future Internet Lab) en het ontwikkelen van organisatie- en bestuursmodellen die zelforganisatie faciliteren (Commons Lab).

Marleen Stikker

Marleen Stikker is directeur van Waag. Marleen was vanuit Waag nauw betrokken bij onder meer de oprichting van XS4ALL, PICNIC, Creative Commons Nederland en het eerste FabLab van Europa in de Waag. Ze neemt op dit moment zitting in de Europese Horizon2020 Commissie 'High-level Expert Group for SRIA on innovating Cities/DGResearch' en is lid van het executive board van Public Spaces, een coalitie die zich richt op het voorstellen van een nieuw internet dat niet gaat om politieke controle, maar om een nieuwe publieke ruimte. Haar boek 'Het internet is stuk (maar we kunnen het repareren)' verscheen in 2019 bij uitgeverij De Geus.

Tom Demeyer

Tom Demeyer is hoofd technologie bij Waag. Tom Demeyer is in 1998 begonnen bij Waag als ontwikkelaar van realtime audiovisuele software, iets waar hij bij STEIM al sinds 1987 aan werkte. Toms interessegebieden liggen momenteel bij data-analyse en data-ethiek, privacy, op veiligheid gerichte technologieën en het semantisch web. Vanuit Waag werkt Tom mee aan de vormgeving van digitale identiteit bij de overheid, bij onder meer het ministerie van Binnenlandse Zaken en de Gemeente Amsterdam.

Quirine van Eeden

Quirine van Eeden is projectontwikkelaar voor het Codeteam bij Waag. Ze legt zich toe op het ontwikkelen van projecten die technische emancipatie van burgers en democratisering van technologie stimuleren. Eerder werkte Quirine bij een adviesbureau voor maatschappelijke vraagstukken en nam ze deel aan de Nationale DenkTank. Quirine heeft rechtsfilosofie gestudeerd.